Naslovna Najnovije Posljednji vapaj radnika Alumine: Zaustavite pljačku!

Posljednji vapaj radnika Alumine: Zaustavite pljačku!

0

Ukoliko ovo ne bude spriječeno s vaše strane hitnim djelovanjem, Pavgord će putem nezakonite, kontroverzne, netransparentne kupovine republičkih potraživanja od 42,4 milijuna KM postati najveći povjerilac u FG Birač, a time preuzeti i kontrolirati nad privrednim gigantom Alumina, čime će doći do ugrožavanja stotine ili tisuće radnih mjesta, kao i poslovanje ovog kombinata.

Pokret za Aluminij ponovo se obratio tužiteljima i policijskim inspektorima od kojih traži hitno postupanje tužilaštva u vezi, kako tvrde, pokušaja nezakonitog preuzimanja Aluminija i FG Birača od strane Pavgorda.

U dopisu dostavljenom BN-u Pokret za Aluminij obavještava javnost i nadležne tužitelje i inspektore da raspolažu sa sljedećim informacijama:

– Kao nastavak dosadašnjih informacija u vezi sa nezakonitim postupanjem učinjenim prilikom prodaje republičkih potraživanja u FG Birač u stečaju, ovim ćemo dodatno skrenuti pažnju da narodni poslanik Zoran Stevanović i Gordan Pavlović zvani Goci, u široj javnosti, iznesu informacije da će do kraja januara fočanski Pavgord i zvanično postao najveći povjerilac u stečaju zvorničkog FG Birača!?

Opravdano se postavlja pitanje kako oni uopće mogu to da znaju jer je riječ o sudskom odlučivanju?!

Ukoliko se ova predviđanja obistine, ili ovo ne bude spriječeno s vaše strane hitnim djelovanjem, Pavgord će putem nezakonite, kontroverzne, netransparentne kupovine republičkih potraživanja od 42,4 milijuna KM postati najveći povjerilac u FG Birač, a time preuzeti i kontrolirati nad privrednim gigantom Alumina. , čime će doći do ugrožavanja stotine ili tisuće radnih mjesta, kao i poslovanja ovog kombinata.

Tada je kraj i za fabriku i tada vaše istrage neće imati efekta.

Ranije smo vam iznijeli ogroman broj dokaza u pogledu nezakonitog postupka kupnje spornih republičkih potraživanja, a ovim putem naročito skrećemo pažnju na sljedeće:

– Pavgord nije imao, niti danas ima, uvjete za legalno zaduživanje kod banaka u iznosu od 42,4 milijuna KM, jer je prema posljednjim financijskim izvještajima veoma prezadužena firma! S druge strane, s obzirom da je navodno pozajmio više desetina milijuna KM od pravnih lica iz BiH i inozemstva kako bi isplatio republička potraživanja, opravdano se postavlja pitanje kako će se ta sredstva vratiti legalnim putem ako inicijalno nije imala mogućnost zaduživanja?

Kao jedini mogući način gravitacije informacija, koje javno pronose ova lica, da će ova sredstva nezakonito uzmu od Aluminea kada preuzmu fabriku tj. pošto postanu najveći povjerioci FG Birača!

Ovo znači uništenje tvornice, a znači i da će tvornica sama financirati svoju kupovinu, a što je nova nezakonita radnja!

Utvrđenje ove konstrukcije sa strane tužilaštva je od nužnog značaja, jer isto vodi prevarenom preuzimanju kakvo nije zabilježeno ni u propalim privatizacijama iz 90-ih godina.

U stvari, sve ovo jako podsjeća na dobro osmišljenu prevarnu privatizaciju iz 90-ih godina, s tim da se sada kao kupac pojavljuje firma povezana sa narko poslovima, pa je lako predvidjeti i budućnost fabirke.

S tim u vezi, nužno je sprovesti financijsku kontrolu Pavgorda i svih onih lica koja su mu pozajmili desetine milijuna KM, budući da su morali znati za koje potrebe se koriste sredstva kao i iz kojih se izvori uopće zajmovi mogu vratiti, odnosno svi oni djeluju kao organizirana grupa.

Sva ova novčana sredstva kao i potraživanja koja drže Pavgord potrebno je hitno blokirati odlukom tužilaštva.

– Pritisak i nezakoniti utjecaj koji Gordan Pavlović Goci i Zoran Stevanović vrše u pogledu pravosudnog upisa Pavgorda kao najvećeg povjerioca u stečaju FG Birača ima za cilj i da legalizira kriminalne radnje koje su učinjene prilikom prodaje republičkih potraživanja iz avgusta prošle godine.

Dakle, time je i sam upis Pavgorda novi kriminalni akt, te kontinuitet kriminalnog djelovanja. Smatramo da je u vašoj kompetenciji da hitno utvrdite tko i na koga vrši pritisak kako bi Pavgord postao najveći povjerilac u stečaju, i da li postoje uvjeti za ovo, budući da je veliki stupanj uznemirenosti zaposlenih u zvorničkom gigantu, koji strahuju od ovog scenarija, a da učestalo provjeravaju informacije ovog tipa za koje ste već morali znati, jer isto predstavlja ozbiljan i nezakonit utjecaj na pravosuđe.

Na kraju, opravdano se postavlja pitanje ko štiti Zorana Stevanovića, Gordana Pavlovića i firmu Pavgord, pa posle desetine prijava i stotine objavljenih tekstova kontroverzne sadržine protiv ovih lica, isti nesmetano pokušavaju da na prevaran način preuzmu najveći privredni kombinat u Republici Srpskoj, kaže se u dopisu Pokreta za Aluminu.

(BN) 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube