Naslovna Izdvajamo U samo 12. navrata tijekom 2022. iskeširali oko 13.500 KM u restoranu...

U samo 12. navrata tijekom 2022. iskeširali oko 13.500 KM u restoranu Gorice Dodik

0

Prosječni ceh u Agapeu, kao što se može vidjeti u dijelu obavještenja o nabavci usluga, iznosio je čak oko 1.030 KM.

Vlada Republike Srpske tokom prošle godine koristila je usluge ekskluzivnog restorana Agape, koji je u vlasništvu Gorice Dodik, kćerke predsjednika RS Milorada Dodika, te su tokom prvih osam mjeseci 2022. godine u dvanaest navrata u ovom restoranu pravljeni čehovi od 300 do oko 2.000 KM.

Ukupno je na ime “ugostiteljskih usluga u restoranu” Gorice Dodik Vlada Republike Srpske potrošila je najmanje oko 12.354 KM, piše  InfoRadar .

Na portalu Javnih nabavki, naime, nije navedeno da ova cijena uključuje i PDV, kakva je praska u ovakvim obavještenjima, što bi značilo da je cifra još za oko 2.000 KM veća.

Prosječni ceh u Agapeu, kao što se može vidjeti u dijelu obavještenja o nabavci usluga, iznosio je čak oko 1.030 KM.

Ovi podaci obuhvaćaju samo razdoblje od siječnja do kraja kolovoza prošle godine, tako da je opravdano pretpostaviti da je Vlada RS u restoranu Dodikove ćerke potrošila i veći iznos.

Prevedeno na jezik jedne od najsiromašnijih kategorija u Republici Srpskoj, penzionera, Vlada je samo za 12 ručaka, derneka ili čega već (pokušavali smo da saznamo, ali nismo još uspjeli) u Agapeu potrošila onoliko koliko prosječni penzioner u Srpskoj primi crkavice za dvije godine i dva mjeseca (26 penzija od 475,30 KM, koliko je iznosio novembarski prosjek).

Inforadar saznaje da su i konobari Vlade RS išli povremeno raditi u Agape.

Nije, međutim, poznato da li su konobari bili posebno plaćeni za ovaj posao, ili je ta usluga obuhvaćena redovnom platom koju primaju u vladi.

(Faktor)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube