21.7 C
Banja Luka

„POSTROJAVA STRANCE!“ VUKAN U 15:30 ODLAZI U OHR, u 16:15 izjave za novinare

Juče sam zatražio sastanak sa nekim od saradnika i nekom osobom iz Kabineta Kristijana Šmita, jer smatram da mora biti upozoren na posledice svojih poteza i izjava, posebno od namjere da uskoro nametne izmjene Zakona o imovini, koji bi izazvao haos u Republici Srpskoj, te išao na ruku Miloradu Dodiku.

Predstavnici međunarodne zajednice, ne samo OHR-a, moraju biti svjesni svoje odgovornosti, ne samo privilegija, transparentnosti u radu te činjenice da u Evropi ne smije biti zemlja kolonija i protektorat velikih sila, a njeni građani taoci šizogene politike i situacije, za koju su i stranci odgovorni.

Situacija u Republici Srpskoj i cijeloj Bosni i Hercegovini je napeta nakon sprovedenih izbora, čiji se rezultati ne znaju ni poslije 10 dana, a dovoljna je kap koja će preliti čašu a kriza bi se još više produbila. Predstavnici međunarodne zajednice treba da nam kažu i prenose iskustava uređenih zemalja, kako se primjenjuju visoki standardi, provode demokratski izbori i poštuju zakoni u uređenim društvima, a ne da nam produbljuju krize i pogoršavaju situaciju.

Sastanak u OHR-u, sa savjetnicima Kristijana Šmita zakatan je u 15:30 časova, a u 16:15 su izjave za medije ispred OHR-a u Sarajevu.

Nebojša Vukanović

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here