Naslovna Rusija Potpredsjednik ruske Dume: „Zamrzavanje“ rata nakon uzimanja Kijeva, Harkova i Odese

Potpredsjednik ruske Dume: „Zamrzavanje“ rata nakon uzimanja Kijeva, Harkova i Odese

0
Tek kada Rusija uzme Kijev, moći ćemo da pričamo o „zamrzavanju“ konflikta – poručuje potpredsjednik Državne Dume Petar Tolstoj.

„LJudi koji u Rusiji govore o `zamrzavanju` konflikta rade za neprijatelja. Svako `zamrzavanje` će dovesti do toga da će se neprijateljstva nastaviti za godinu ili pet godina. Moramo pobijediti“ – objašnjava Tolstoj.

On smatra da Rusija treba da uzme ne samo Kijev, već i Odesu i Harkov.

„Potpuno su `klimava` zalaganja da držimo sadanje linije razdvajanja` i da se na njima ukopamo. Problem je što nas to ukopavanje neće približiti rješenju sukoba. Da, mi sada uspješno odbijamo ukrajinsku ofanzivu. Zaglavili su se. Ovo što se događa je katastrofa za ukrajinsku vojsku.

Ali, mi ćemo ipak morati da izađemo iz rovova i da idemo naprijed. Predsjednik Vladimir Putin je rekao – denacifikacija i demilitarizacija. To treba privesti kraju. Cijena naše pobede i našeg poraza je postojanje zemlje“, ističe Tolstoj, a prenosi „Sputnjik“.

On ocjenjuje da do rješavanja pitanja Ukrajine može proći i pet godina.

„Zar neko može da misli da ćemo uzeti Harkov za tri dana, a Kijev za tri nedelje? Mi smo u ratu sa NATO paktom. Zadatak je da se ideja anti-Rusije zauvijek ukloni iz Ukrajine“ – zaključuje Tolstoj.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube