Naslovna Najnovije POTROŠILI SU PARE NA GLUPOSTI, PA DIŽU CIJENE PARKINGA Odbornik Saša Lazić...

POTROŠILI SU PARE NA GLUPOSTI, PA DIŽU CIJENE PARKINGA Odbornik Saša Lazić ogorčen: Samo se steže omča oko vrata ovom narodu!

0

Mnogi su se pouzdali da bi Skupština mogla da uradi nešto, međutim čini se da (i kada se odbornici sastanu) biće slaba vajda od toga.

Odluka da drastično poskupi parking u Banjaluci razljutila je građane grada na Vrbasu. Mnogi se pitaju šta uopšte i plaćaju – parkinge koji su uglavnom u lošem stanju, neobezbijeđeni, a tek naći slobodno mjesto u centru (koje bi i platili) misaona je imenica.

Mnogi su se pouzdali da bi Skupština mogla da uradi nešto, međutim čini se da (i kada se odbornici sastanu) biće slaba vajda od toga.

– Šta mogu da uradim – ništa – rekao je za aloonline.ba odbornik Saša Lazić Medo.

Kako ističe, nakon što su prije tri mjeseca u jednom danu poskupile komunalije, sada imamo i skok cijena parkinga.

– Po meni je ovo malo bezobrazna odluka i krajnje nekorektna prema građanima. U situaciji kada je inflacija, prosto rečeno „požderala“ plate radnicima, i kada se te iste plate ne povećavaju uprkos velikoj potrebi, povećavaju se dadžbine. Samo se steže omča oko vrata ovom narodu. Posebno je zanimljivo i krajnje bezobrazno to što je usljed promjene zona na određenim mjestima parking proskupio i do 4 puta – ističe Lazić.

Grad, kako smatra Lazić, ovakvu suludu odluku je morao donijeti jer je „potrošio pare na gluposti“.

– Potrošili su pare za nezavršenu, kabriolet dvoranu na Banjalučkom polju, za koju se postavlja pitanje kada će i da će će je uopšte završiti. Troše se pare na razne nebitne stvari. Ne može plaža biti primarna. Pare se troše za stvari koje su od trećerazredne važnosti za život ljudi.Jednu plažu Vrućicu, koja je bila funkcionalna, oni obnavaljaju i daju 650.000 KM. Za potez od Zelenog do Gradskog mosta daju 1, 75 miliona KM. Pitam se šta će tu biti? Da li će za te pare da raste zlatno grožđe? Karnevali, festivali…  –  naglašava Lazić.

Na pitanje šta će kao odbornik učiniti Lazić kaže – šta mogu učiniti – ništa.

– Mogu se buniti, galamiti, kritikovati… Ako nešto smislim ili mi neko nešto kvalitetno predloži, ja ću to uraditi, ali trenutno ne mogu smisliti ništa što bi moglo da bude efikasno – dodao je i naglasio da je ova odluka loša za građane, a pokazaće se i da je loša i za Gradsku upravu.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube