Naslovna BIH Nizamina tetka opisala kako je Nermin odvukao nesrećnu ženu u vikendicu smrti

Nizamina tetka opisala kako je Nermin odvukao nesrećnu ženu u vikendicu smrti

0

Nekako je uspio da uđe u kuću. Prislonio mi je pištolj na glavu i uzviknuo „Gdje je?!“. Onda je nekako došao do nje, tukao je, šutirao. Ona mi je rekla „Pomozi mi, tetka!”. Ja joj nisam mogla pomoći.

Ovako započinje potresnu ispovijest Zijada Vuković Pamuković, tetka Nizame Hećimović koju je zvjerski prošlog petka u Gradačcu ubio pomahnitali nevjenčani suprugu Nermin Sulejmanović.
Osim Nizame, Sulejmanović, koji je u Gradačcu sijao strah godinama, ubio je Đengiza i Denisa Ondera, te teško ranio Harisu Onder. Upucao je i policajca Nedima Pamukovića, sina Zijade Vuković Pamuković, Nizamine tetke.
Zijada je progovorila o posljednjim satima Nizaminog života, te je u dahu prepričala dramu koju, kaže, neće zaboraviti do groba. Njen suprug Samir je u trenutku napada pomahnitalog Nermina bio u Italiji.
– Nermin je došao, dolje na putu je auto parkirao. Na glavni ulaz nije mogao da uđe. Ispalio je nekoliko metaka. Nekako je uspio da uđe u kuću i prislonio mi je pištolj na glavu, vičući: “Gdje je?!” – govori kroz suze Zijada.

Nizama se, kada je shvatila da je došao, sakrila u sobu Zijadinog sina Nedima i zaključala.
– Tu je ispalio metak, nije odmah mogao da uđe u sobu. Obišao je oko kuće. Ne sjećam se da li je prozor bio otvoren. Uspio je da razvali vrata i uđe u sobu u kojoj je bila Nizama. Mog Nedima je ranio u nogu i istjerao ga napolje, ja sam sa sinom izašla, zvala policiju, plakala – prepričava Zijada.

Nermin Sulejamnović je uzeo bebu, odnio je do automobila. Vratio se u kuću po Nizamu.
– Tu je bila vriska, drama, tukao ju je. Šakama je udarao, ja sam plakala, dozivala pomoć. Kada su izašli iz kuće, on je Nizamu vukao za kosu, e to nikada neću zaboraviti. Ona je stala nasred puta i plakala, pogledala je u mene i rekla mi: “Pomozi mi, tetka”. Ja joj nisam mogla pomoći. Zvala je, molila je za pomoć – govori Zijada.
Kaže da je Nizama tražila zaštitu od policije i od suda, ali i od Nerminovih prijatelja.
– Ja i sada kada dođem kući vidim njega na vratima s pištoljem i vidim svoje dijete krvavo. Ona se osjećala najsigurnije kod nas – kaže Nizamina tetka.

Nizama Hećimović (38), žrtva nevjenčanog supruga Nermina Sulejmanovića, sahranjena je u ponedjeljak na groblju pored džamije u Mionici kod Gradačca.
Krvavi pohod Sulejmanovića

Podsjećamo, Nermin Sulejmanović, koji je počinio trostruko ubistvo, počevši od svoje nevjenčane supruge Nizame Hećimović, već je prijavljivan policiji za nasilje u porodici.
On je ubio je svoju suprugu ispred vikendice u mjestu Sibovac, nedaleko od Gradačca, dok je njihova kćerka ležala u lokvi krvi i plakala.
Kako se moglo vidjeti na uznemirujućem snimku koji je sada obrisan, on je pitao nesrećnu ženu zašto ga je prijavila policiji, a ona je odgovorila da se bojala za sebe i dijete.
Nakon što je pretukao i ubio svoju nevjenčanu suprugu, Nermin je ubio još dvoje ljudi, oca i sina (23), turske državljane, Džengiz Ondera i Džengiz Denisa.
U krvavom piru je ranjena i majka, tačnije supruga ubijenih, koja se nalazi u životnoj opasnosti na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju u Tuzli, piše Blic.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube