21.7 C
Banja Luka

Potvrđena optužnica za masovno ubistvo kod Mladenovca

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv Uroša B., osumnjičenog da je u selima Dubona i Malo Orašje ubio devet osoba, kao i protiv njegovog oca Radiše B. Drugostepeni sud je potvrdio rješenje o potvrđivanju optužnice, objavljeno je na sajtu tog suda.

Uskoro može da se očekuje da Viši sud u Smederevu zakaže početak suđenja. Viši sud u Smederevu se oglasio mjesno nenadležnim u odnosu na optužene Gorana G. i Borisa G. iz Vinjišta, odnosno ujaka i brata optuženog za masakr, smatrajući da je za njih nadležan Viši sud u Kragujevcu. Više javno tužilaštvo u Smederevu je optužnicu podiglo, 18. oktobra prošle godine.

Optužnicom pored Uroša B. Tužilaštvo je optužilo njegovog oca Radišu B., ujaka Gorana G. i brata od ujaka Borisa G. Urošu B. optužnicom je stavljeno na teret teško ubistvo u sticaju sa krivičnim djelima nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

Njegovom ocu Radiši B. stavljeno je na teret izvršenje krivičnih djela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim djelom teško djelo protiv opšte sigurnosti.

Istragom je utvrđeno da je Radiša B. u kući u kojoj je živio neovlašćeno držao veću količinu vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija i to jedan pištolj, jedan revolver, 241 komada metaka različitog kalibra, crni barut u količini od ukupno 854,38 grama, kao i različite dijelove za oružje.

Goran i Boris G. iz Kragujevca, optuženi su zbog postojanja opravdane sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija, jer su u kući i pomoćnoj prostoriji neovlašćeno držali veću količinu oružja, municije i eksplozivnih sredstava.

Urošu B. stavljeno je na teret da je 4. maja u selima Malo Orašje kod Smedereva i Dubona kod Mladenovca, pucajući iz automatske puške i pištolja, lišio života devet ljudi, od kojih je dvoje bilo maloljetno, a pokušao da liši života još 20 ljudi, od kojih je ranio njih 12.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here