Naslovna Republika Srpska Povećan iznos sredstava za posticaj poljoprivrednika

Povećan iznos sredstava za posticaj poljoprivrednika

0

Gradonačelnik Ljubiša Petrović i njegovi saradnici usaglasili su sa predstavnicima Agrarnog fonda način na koji će biti raspoređena sredstva u iznosu od milion i 700 hiljada konvertibilnih maraka, iz budžeta Grada Bijeljina, namijenjena podsticaju poljoprivredne proizvodnje u 2022. godini.

„U odnosu na prethodne godine, povećali smo iznos sredstava za ogranizovani otkup voća i povrća, podršku stočarstvu, plasteničkoj proizvodnji i navodnjavanju.

Novost je i to da je dodatno povećan iznos sredstava predviđen za nosioce gazdinstava mlađih od 40 godina, kada je riječ o organizovanom otkupu voća i povrća, te podršci plasteničkoj proizvodnji i navodnjavanju“, istakao je gradonačelnik Petrović.

On je dodao da je, s ciljem što boljeg položaja semberskog poljoprivrednika i sigurnosti njegove proizvodnje, Gradska uprava uvela novu podsticajnu mjeru, a to je sufinansiranje premije osiguranja primarne poljoprivredne proizvodnje.

„Imajući u vidu da je poljoprivredna prozvodnja fabrika na otvorenom i podložna nizu rizika, ovom mjerom omogućićemo našim poljoprivrednicima izvjesniji prihod“, poručio je Petrović.

Sreten Vučković iz gradskog Odjeljenja za poljoprivrdu podsjetio je da premija za pšenicu ostaje ista u iznosu od minimum 2 pfeninga po kilogramu, a da će prije upućivanja ovog prijedloga u skupštinsku proceduru, biti održane javne rasprave sa udruženjima poljoprivrednih proizvođača.

Vijesti Srpske

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube