18.7 C
Banja Luka

Poziv građanima da se vakcinišu: “Povećava se broj pacijenata na respiratoru”

Za 30 penzionisanih radnika Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske danas je organizovana vakcinacija trećom dozom vakcine protiv virusa korona.

Generalni direktor ove zdravstvene ustanove Vlado Đajić rekao je da ova akcija ima višestruki značaj, jer će penzionisani radnici UKC-a Srpske biti zaštićeni, a, osim toga, šalje se poruka građanima da se vakcinišu.

“Građani koji nisu vakcinisani to treba što prije to da urade, jer pacijenti koji su na respiratoru ili su umrli nisu primili vakcinu, dok je veoma mali broj vakcinisanih koji imaju težu kliničku sliku”, rekao je Đajić novinarima.

On je napomenuo i da se povećava broj pacijenata na respiratoru, te pozvao građane da budu odgovorni prema sebi i drugima i da se vakcinišu.

“Imamo dosta djece koja su u teškom stanju zbog kovida. Građani ne smiju da vjeruju u teorije zavjere, jer je vakcina apsolutno bezbjedna”, rekao je Đajić.

Penzionisani radnik UKC-a Srpske Drago Divjak rekao je da nije imao dilemu da li da primi i treću dozu vakcine protiv virusa korona.

“Zahvaljujem se rukovodstvu Republike Srpske, ali i UKC-a Srpske, jer su nam omogućili da se vakcinišemo i na taj način zaštitimo od ove opake bolest”, rekao je on.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here