Naslovna BIH Poziv MUP RS da zaustavi napad na kuću narodnog poslanika u Čelincu

Poziv MUP RS da zaustavi napad na kuću narodnog poslanika u Čelincu

0

Jelena Trivić iz novoformiranog Narodnog fronta uputila je danas javni poziv Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske da spriječi Nenada Nešića, ministra bezbjednosti BiH i lidera DNS-a, u, kako je nazvala, suludim namjerama.

„Ako policija kojoj je prijavljena namjera okupljanja pristalica Nenada Nešića pred kućom Željka Dubravca, zakazana na društvenim mrežama za 22. april u 15:00 časova, ne ponudi jasne bezbjednosne garancije i spriječi planirano okupljanje, onda nama u Narodnom frontu ne predstoji ništa drugo nego da branimo iskonsku slobodu i pravo svakoga čovjeka na politički stav i opredjeljenje, te da se okupimo na cijelodnevno druženju kod našeg saborca, kolege i prijatelja braneći tu slobodu“, navela je Trivićeva u objavi na fejsbuk profilu.

Prema njenim riječima, danas kod Željka, sutra kod bilo koga kome se ugrožavaju osnovne slobode i bezbjednost porodice.

„Boreći se za svakog čoveka borimo se za slobodnu Republiku Srpsku. Policija je po zakonu dužna da spriječi javno okupljanje na privatnom posjedu. Ukoliko to ne učine, primorani smo da se samoorganizujemo i zaštitimo njega i njegovu porodicu i od najmanje neprijatnosti“, poručila je Jelena Trivić.

Željko Dubravac, bivši poslanik Demokratskog narodnog saveza, nedavno je napustio tu stranku i priključio se Narodnom frontu, koji je osnovala Jelena Trivić.

U DNS reagujući na taj potez pozivaju članove te stranke da se u subotu okupe ispred kuće Dubravca u Čelincu kako bi vratili poslanički mandat, koji je osvojen na listi te stranke.

Podsjetimo da poslanički mandati u BiH priadaju pojedincima, a ne strankama. Prethodnih godina zabilježen je veliki broj prelaska poslanika iz opozicije u vladajuće redove.

Dubravac je drugi poslanik koji je priključio Narodnom frontu Jelene Trivić i to iz DNS-a koja je u koaliciji sa SNSD-om Milorada Dodika.

Prije Dubravca u Narodni front je prišao i poslanik Radoslav Dončić iz PDP-a.

(BN)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube