Naslovna Svijet Poznato gdje i kada će se naći Bajden i Đinping

Poznato gdje i kada će se naći Bajden i Đinping

0
Sljedeće sedmice na Baliju, u okviru sastanka G20, će se sastati američki predsjednik Džo Bajden i kineski predsjednik Si Đinping.

Bajden kaže da je namjeravao razgovarati sa Đinpingom o rastućim napetostima između Vašingtona i Pekinga oko Tajvana, trgovinske politike, odnosa Pekinga s Rusijom i još mnogo toga.

Predsjednik Amerike sastaće se u ponedjeljak s predsjednikom Kine na marginama samita Grupe 20 na Baliju u Indoneziji, susreta licem u lice koji dolazi usred sve zategnutijih odnosa između SAD-a i Kine, objavila je Bijela kuća.

Sekretarica Bijele kuće za medije, Karin Žan-Pjer, rekla je u izjavi u četvrtak da će se predsjednici sastati kako bi „raspravljali o naporima da se održe i prodube linije komunikacije između“ dviju zemalja i da „odgovorno upravljaju konkurencijom i rade zajedno tamo gdje su naši interesi usklađeni, posebno na transnacionalnih izazova koji utiču na međunarodnu zajednicu.”

Bijela kuća posljednjih je nekoliko sedmica radila s kineskim dužnosnicima na organizovanju sastanka, prenosi „TRT World„.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube