Naslovna Politika Poznato ko stoji iza zabave, ali ne i kako će BITI FINANSIRANA:...

Poznato ko stoji iza zabave, ali ne i kako će BITI FINANSIRANA: Đajić organizator maturske žurke, SNSD pere ruke od događaja

0

Iza maturske žurke koja sljedeće sedmice treba da se održi u Multimedijalnoj sali u krugu banjalučkog Čajaveca stoji Vlado Đajić, predsjednik Gradskog odbora SNSD Banjaluka, iako u toj stranci tvrde da ne znaju ko je organizator tog događaja.

Da je Đajić, koji je i direktor UKC Republike Srpske, ali i narodni poslanik, organizator maturske žurke potvrdio je upravo on i to prošli mjesec za BL portal.

Na pitanje novinara ovog portala da li će ove, kao i prošle godine, neko iz svijeta poznatih biti pratnja na maturi, Vlado Đajić je kroz osmijeh rekao da su pregovori u toku.

– Pregovaramo sa nekim curama da isprate jednog maturanta. A možda je bitnije da pratnja bude neki muškarac? Eventualno, ako neko bude imao maturu 19. maja, vidjeli bismo da ostane Voyage ili Nucci. Milica Pavlović prošle godine je zapalila sve – rekao je Đajić za ovaj portal.

Time je riješena misterija oko toga ko u sljedeći četvrtak, 18. maja, organizuje matursku žurku na koju su danas pozivnice dobili učenici četvrtih razreda Medicinske škole u Banjaluci.

pozivnica za matursku žurku u prostorijama SNSD u Banjaluci
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Na pozivnici stoji da će maturante zabavljati Gazda Paja, Nucci i Vojaž (Voyage).

– Ulaz na matursku žurku dozvoljen je samo uz pozivnicu, a piće je besplatno – stoji na pozivnici ali se ne navodi ko je organizator žurke.

U Gradskom odboru SNSD negirali su ranije za Srpskainfo da su oni organizatori žurke. Na pitanje ko pravi žurku kratko su rekli da „nemaju tu informaciju“, iako je upravo šef banjalučkog SNSD organizator žurke.

Ukoliko SNSD ne stoji iza naveden žurke, postavlja se pitanje da li Đajić organizuje žurku kao direktor UKC ili privatno, i odakle novac za finansiranje nastupa najavljenih muzičara, ali i pića koja će maturanti popiti s obzirom na to da će na zabavi sve biti besplatno.

Odgovore na ova pitanja pokušali smo dobiti od Đajića ali se on nije javljao na telefon.

Iz Gradskog odbora SNSD tvrde da oni nemaju ništa ni sa Multimedijalnom salom u krugu Čajaveca, odnosno da ona nije u njihovom vlasništvu, niti pod zakupom, iako je upravo Đajić prije dvije godine ovaj prostor predstavio kao prostor SNSD.

 

Podsjetimo, upravo su se maturanti prije par dana našli u središtu političke borbe između Đajića i gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića.

Naime, nakon što je Stanivuković objelodanio da će Grad Banjaluka ove godine finansirati matursku zabavu svim maturantima srednjih škola u Banjaluci, Đajić je oštro kritikovao tu odluku.

Tvrdio je kako je riječ o zloupotrebi djece  u političke svrhe. On je pozvao roditelje da razmisle da li trebaju dati Gradu podatke svoje djece, žiro račun, adresu i broj telefona.

Ubrzo nakon Đajićeve izjave Aktiv direktora srednjih škola regije Banjaluka odbio je dostaviti gradu tražene podatke, pa je gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, odlučio da do tih podataka dođe na drugi način.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube