Naslovna Republika Srpska Pravoslavna crkva u Kupresu ponovo na meti vandala

Pravoslavna crkva u Kupresu ponovo na meti vandala

0

MUP Livanjskog kantona provodi istragu oko utvrđivanja počinilaca koji su izvršili napad na pravoslavnu crkvu u mjestu Kudilj pored Kupresa te tom prilikom polupali prozore i srušili krst u dvorištu.

Tokom jučerašnjeg dana radnici Policijske stanice Kupres primili su dojavu da su nepoznati počinioci razbili stakla na pravoslavnoj crkvi Blagoveštenja Presvete Bogorodice u mjestu Kudilji pored Kupresa.

Uviđaj na mjestu događaja obavili su radnici PP Kupres te tom prilikom utvrdili da su na crkvi razbijena dva prozorska stakla i da je srušen nadgrobni spomenik (krst) u dvorištu crkve.

O svemu je upoznato Kantonalno tužilaštvo u Livnu koje je naložilo poduzimanje određenih istražnih radnji u cilju otkrivanja počinilaca.

Prije dvije godine ova crkva je takođe bila meta vandala koji su najprije razbili stakla na devet prozora, a potom kroz njih ušli u crkvu u kojoj su ispreturali unutrašnjost te na kraju razbijali i lomili inventar poput svijećnjaka, posude i druge predmete koji služe u vjerske svrhe, čime su oštetili i svete slike – ikone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: