Naslovna Region Predao se saradnik Darka Šarića: Osumnjičen da je pomogao kod šverca 5,7...

Predao se saradnik Darka Šarića: Osumnjičen da je pomogao kod šverca 5,7 tona kokaina i pranje novca

0

Zamjenik načelnika službe za obavještajne poslove UKP u MUP Srbije Milutin Radovanović, osumnjičen da je sarađivao sa optuženim pljevaljskim narko-bosom Darkom Šarićem, predao se Tužilaštvu za organizovani kriminal, saznaje KRIK. On je bio u bjekstvu od sredine aprila, kada su uhapšeni Šarić i drugi osumnjičeni.

Radovanović je uhapšen nakon što je sa advokatom došao u Tužilaštvo za organizovani kriminal koje protiv njega vodi istragu zbog sumnje da je pomagao grupi Darka Šarića, nepravosnažno osuđenog za šverc 5,7 tona kokaina i pranje novca.

Policajac je, tvrdi tužilaštvo, grupi pomagao tako što je istragu o planiranju ubistva Nebojše Joksovića, svjedoka saradnika protiv Šarića u postupku za šverc droge, usmjeravao u pogrešnom smeru. Radovanović je, sumnja tužilaštvo, tako štitio člana grupe Uroša Radovanovića (ranije Mišić) od istrage, a kolege policajce navodio da hapse pogrešne ljude.

Joksovićevo ubistvo grupa je planirala, kako tvrdi tužilaštvo, u dva navrata 2020. godine.

Šarić je pod istragom i da je naredio ubistvo nekada bliskog saradnika Milana Milovca zvanog Cigla u Ekvadoru, kao i da je organizovao šverc droge. Sve to radio je, kako pokazuje istraga, dok je bio u pritvoru Specijalnog suda u Beogradu, a operacije je organizovao koristeći enkriptovani “skaj” telefon.

(RTCG/KRIK)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: