Naslovna Republika Srpska Banjaluka Predložen pritvor Banjalučaninu: Osumnjičen da je usred dana zapucao na Delu

Predložen pritvor Banjalučaninu: Osumnjičen da je usred dana zapucao na Delu

0

Banjalučanin Marko Praštalo (27) osumnjičen je za pokušaj ubistva sugrađanina Dejana Kostića zvanog Dela, kada ga je kako se sumnja, primjetio u banjalučkom naselju Borik dok su se mimoilazili automobilima te je izašao i zapucao iz pištolja prema njemu.

Nakon ispitivanja osumnjičenog postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, stavio je danas  prijedlog za određivanje mjere pritvora Okružnom sudu u Banjaluci, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

– Dana 17.03.2023.godine, oko 16,20 časova, u ulici Aleja Svetog Save, u Banjaluci, osumnjičeni se kretalo u svom vozilu marke “mercedes” kao vozač. Nakon što je primjetio oštećenog K.D. u njegovom vozilu, sa kojim se mimoilazio, izašao je iz svog putničkog vozila naoružan vatrenim oružjem – pištolj (za koje nije imao oružni list, niti dozvolu za držanje) te pokušao lišiti života oštećenog K.D. ispalivši više hitaca u pravcu zadnjeg kraja vozila oštećenog a nakon čega su se osumnjičeni i oštećeni svojim vozilima udaljili sa lica mjesta – navode iz Tužilaštva.

Kako dodaju tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo ili dovršiti pokušano krivično djelo, te iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda-uznemirenju javnosti.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora  odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u  Banjaluci.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube