Naslovna Najnovije Vlast sama sebe pohvalila – Zadovoljni svojim radom

Vlast sama sebe pohvalila – Zadovoljni svojim radom

0

„Republika Srpska nije u krizi, izvršavamo svoje obaveze. Izdvajamo velika sredstva za finansiranje projekata“, saopštio je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske nakon sastanka vladajuće koalicije u Banjaluci.

Dodik iskoristio priliku i pohvalio se rejtingom na Međunarodnom listingu.

Kako je kazao Republika Srpska ostvaruje dobre rezultate.

„Povećali smo i svoj međunarodni rejting, sada smo B++ stabilno, a prošla ocjena je bila B+. Što u finansijskom svijetu znači da je potrebno podržati finansijske operacije ovdje. Pokrivenost uvoza izvozom je zadržana na 92,3 odsto, što je najveća stopa koju je Srpska imala ikada“, poručio je Dodik.

Dodik je saopštio je da zakon koji kriminalizuje javnu riječ, po mišljenju koalicije, treba biti usvojen.

Iako Dodik kaže da je novi zakon neophodan, ostavlja prostora i za drugačija mišljenja, ali bez potvrde da će ista biti uvažena.

“Spremni smo da čujemo sva poboljšanja, kako bismo pokazali da je Republika Srpska slobodna za dijalog, ali opredjeljenje ove koalicije ostaje da kleveta i uvreda trebaju biti uključena u Krivični zakonik,” jasan je Dodik.

Darko Banjac, predsjednik Narodne partije Srpske, ponovio je stav koalicije oko pitanja državne imovine.

“Na današnjem sastanku smo razgovarali i oko pozicije Republike Srpske po pitanju državne imovine, koju moramo zaštiti. Ona pripada Republici Srpskoj i ne može biti oduzeta”, kaže Banjac.

Predsjednik NSRS Nenad Stevandić izjavio je da će biti organizovana javna rasprava o kriminalizaciji javne riječi.

Lideri SNSD-a, Socijalističke partije, Ujedinjene Srpske, DEMOS-a, Narodne partije Srpske i NDP-a, kao zaključak sastanka izdvojili su da javne službe rade odlično, da je Republika Srpska bolji dio Bosne i Hercegovine i da se svi problemi rješavaju u roku.

(BN)   Foto: BN

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube