Naslovna Politika Predsjednice: „Vrijeme je da Čađo odgovara bar za jedno ubistvo“ (VIDEO)

Predsjednice: „Vrijeme je da Čađo odgovara bar za jedno ubistvo“ (VIDEO)

0

„Nisu zdravstveni radnici odgovorni što ste vi nabavljali koseonik bez dozvole. Dosta je vaše patetike. Vrijeme je, gospođo predsjednice, da taj Vaš Čađo, koga branite, odgovara bar za jedno ubistvo, bar za jedno krivično djelo koje je počinio – rekao je Stanivuković.

– Gospođo Predsjednice, ako me sjećanje dobro služi, Vama je bilo zastrašujuće kada smo iznosili neoborive dokaze o aferi kiseonik. Sada Vam je zastrašujuće što jedan dan ćutimo, jer je na red došlo Tužilaštvo da pohapsi sve one koje ste Vi i Dodik postavili zbog najveće afere otkad Republika Srpska postoji- kazao je u video obraćanju na društevnim mrežama gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, odgovarajući na optužbe i prozivke predsjednice Cijanović.

On je dalje naveo:

– Zastrašujuće Vam je kad govorimo, zastrašujuće kad ćutimo, ali znate li šta je najviše zastrašujuće!? To što vi radite, to što kradete, to što ste za vrijeme pandemije pokrali što se moglo pokrasti i na kiseoniku, i na pokretnoj bolnici, na maskama, odijelima, respiratorima…

Nemojte da vaše nečestite i nepoštene radnje, kaže on, krijete iza čestitih i poštenih zdravstvenih radnika.

„Nisu zdravstveni radnici odgovorni što ste vi nabavljali koseonik bez dozvole. Dosta je vaše patetike. Vrijeme je, gospođo predsjednice, da taj Vaš Čađo, koga branite, odgovara bar za jedno ubistvo, bar za jedno krivično djelo koje je počinio – rekao je Stanivuković.

Komentarišući navode nadležnih da „nesostaje jedna dozvola“ rekao je da probamo preći granicu bez jedne dozvole, da probamo voziti auto bez jedne dozvole, jer je to „samo jedan dokument“.

Stanivuković je komentarisao i tvrdnje nadležnih da nema dovoljno kiseonika u bolnicama Srpske.

– Vi ste za to odgovorni. Gospodin Zolak je uradio što je morao. Provjerio kvalitet i izvršio nadzor u kompaniji gospodina Čađe. Ima, gospođo predsjednice, kiseonika, samo nema Čađinog i ne treba da ga ima, jer je neprovjeren. Po hitnom postupku nabavite kiseonik od firme od koje možete nabaviti, dosta je Vaše patetike – poruči je, između ostalog, gradonačelnik Banjaluke.

On je naglasio da prozovke nadležnih zasto Agencija za lijekove nije kontrolisala ranije ne vrijede, jer je agencija nadležna samo za one koji su registrovani.

-To ste na kraju i Vi potvrdili gospođo predajednice. Unakazli ste šta se mogli unakaziti. Gospodin Đajić kaže da vam trebamo podići spomenik. Hoćemo, onaj sa preko 50 vaših firmi. To će biti spomenik vama, koji ćemo za godinu dana u korjenu posjeći – rekao je Stanivuković.

Naglašava da se vlast obogatila u doba korone, na odijelima, maskama, respiratorima, kiseoniku…

-Ne blamirajte se izjavama, zasučite rukvave i hitnim medicinskim nabavaka nabavite kiseonik, to je vaša dužnost, jer je ovo vaša greška – zaključio je on.

Stanivuković je pitao kakav sastanak zakazuju u petak uoči protesta i zašto se boje naroda koji će ih izviždati i to po prvi put, nakon nekoliko godina, na Trgu Krajine u Banjaluci?

Željka Cviajnović, predsjendica Republike Srpske danas je kazala da je zastrašujuće ćutanje Draška Stanivukovića i Aleksandra Zolaka koji su prouzrokovali neviđenu krizu i doveli u pitanje ljudske živote u bolnicama širom Republike Srpske.

(BN)