Naslovna Svijet Predsjednika Haitija ubila grupa bivših vojnika

Predsjednika Haitija ubila grupa bivših vojnika

0

Među naoružanim komandosima koji su ubili haićanskog predsjednika Hovenela Moisea bilo je 26 Kolumbijaca i dvojica Amerikanaca s Haitija, saopštile su vlasti, dok se nastavlja potraga za glavnim organizatorima ubistva.

Prema službenom saopštenju, pedesettrogodišnjeg Moisea je u srijedu rano ujutro u njegovu domu ubila grupa stranih, uvježbanih ubica što je izazvalo metež u toj siromašnoj državi u kojoj vladaju političke podjele, glad i rašireno nasilje.

Kolumbijski ministar obrane Diego Molano rekao je da prvi rezultati istrage pokazuju da su Kolumbijci osumnjičeni za učestvovanje u ubistvu penzionisani članovi oružanih snaga njegove zemlje te je obećao pomoć u istrazi na Haitiju.

Policija je osobe za koje se sumnja da su počinile ubistvo u srijedu pratila do kuće u blizini mjesta zločina u Petionvilleu, sjevernom predgrađu glavnoga grada Port-au-Princea. Nakon pucnjave koja je trajala do kasno u noć uhapšen je određeni broj osumnjičenih.

Šef policije Leon Charles u četvrtak kasno naveče novinarima je pokazao niz kolumbijskih pasoša, jurišnih pušaka, mačeta, walkie-talkieja i ostaloga. “Stranci su došli u našu zemlju ubiti predsjednika”, rekao je Charles i dodao da je riječ o 26 Kolumbijaca i dvojici Amerikanaca s Haitija.

Uhapšeno je 15 Kolumbijaca i dvojica Amerikanaca.

Direktor kolumbijske policije Jorge Luis Vargas rekao je da je s Haitija primio zahtjev o informacijama o šestorici osumnjičenih, od kojih su dvojica navodno ubijena u pucnjavi. Ostala su četvorica uhapšena.

U srijedu je proglašeno vanredno stanje.

(HINA)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube