25.7 C
Banja Luka

Premijer Višković napisao Rješenje kojim se otima zemlja poslaniku bez naknade

Radovan Višković napisao je Rješenje kojim se oduzima oko 7000 m2 oranice Narodnom poslaniku  Srpske demokratske stranke Branku Butuliji, bez naknade i bez prava Žalbe, a Tužba podnesena sudu ne odlaže izvršenje. Zemlja se oduzima zbog izgradnje solarne elektrane u Bileći, a u korist Vuka Hamovića, vlasnika kompanije IFT koja je investitor Solarne elektrane Bileća.

Branko Butulija nije jedini, a zemlja se oduzima i drugim mještanima sela Mosko, njegovim komšijama i rođacima. Zanimljivo da je Vuk Hamović mještanima ponudio 1,5 maraka za kvadrat zemlje, što znači da moraju prodati 4 kvadrata oranice da bi kupili litru ulja.

Dr Butulija kaže da je iznenađen ponašanjem premijera, i smatra da je veći kriminalac od ministra Đokića i drugih korumpiranih ministara, te da je Vlada servis tajkuna a ne naroda. Sutra ujutro u 10 časova EFT treba na silu da uđe u posjed, uz asistenciju policije, a mještani će pokušati da odrbane svoje posjede od nasilja i tiranije, kakve nisu radili ni komunisti kada su nakon Drugog svjetskog rata.

(Nebojšavukanovic.info)

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here