28.7 C
Banja Luka

Preminuo Slobodan Stanković, osnivač najveće građevinske firme u Srpskoj

Slobodan Stanković, poznati biznismen i vlasnik najveće građevinske firme u Republici Srpskoj „Integral Inženjering“, preminuo je danas u 74. godini.

Slobodan Stanković je osnivač najveće građevinske firme u Republici Srpskoj „Integral inženjering“ Laktaši.

Rođen je 1949. u Bosanskoj Krupi, a u Banjaluci živi od 1957.

Osnovnu i Srednju tehničku školu završio je u Banjaluci, a u Zagrebu prvi stepen na Građevinskom fakultetu. U Laktašima je 1989. osnovao preduzeće „Integral inženjering“.

Firma do 2007. posluje kao društvo sa ograničenom odgovornošću i mijenja oblik organizovanja u akcionarsko društvo. Nakon 19 godina, Stanković je uspio da od društva sa ograničenom odgovornošću „Integral injženjering“ pretvori u korporaciju koju čini više firmi sa područja Republike Srpske, FBiH, Srbije, Crne Gore i Makedonije.

U njegovoj korporaciji zaposleno je više hiljada radnika.

U svojoj bogatoj višedecenijskoj praksi firma je pod rukovodstvom Stankovića uspješno realizovala preko 400 projekata. Između ostalog, izgradili su preko 100 km autoputeva, više od 850 km drugih puteva i preko 150.000m2  poslovnih prostora. Osim toga, iskopali su preko 20 km tunela, te položili preko 200 km vodovodnih sistema.

Iza Slobodana Stankovića ostala je supruga, dvoje djece i unučići.

Podsjećamo, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odlikovao je Stankovića ove godine Ordenom zastave Republike Srpske sa zlatnim vijencem, povodom Dana Republike.

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here