Naslovna Najnovije Pretučen mladić u Kosovskoj Mitrovici

Pretučen mladić u Kosovskoj Mitrovici

Mladić srpske nacionalnosti D.M. (20) napadnut je noćas oko jedan sat posle ponoći u naselju Bošnjačka mahala, u severnom delu Kosovske Mitrovice, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Kako se navodi u saopštenju, njega su fizički napala trojica Albanaca, bez ikakvog povoda.

On je sa povredama glave primljen u Kliničko-bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici gde mu je ukazana pomoć, a koji se trenutno nalazi na opservaciji.

Iz Kancelarije za KiM ističu da je posebno zabrinjavajuća činjenica što je jedan od napadača na D.M. zaposlen u takozvanim Kosovskim bezbednosnim snagama.

“I ovaj napad, kao i serija sličnih incidenata kojima su Srbi na prostoru Kosova i Metohije izloženi od početka godine, refleksija su neodgovornih poruka i postupaka političara iz Prištine koji podstiču netrpeljivost prema našem narodu i Srbima crtaju metu na čelu”. Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije osuđuje ovaj napad i zahteva da međunarodne organizacije, koje su u službi očuvanja mira i bezbednosti na Kosovu i Metohiji, omoguće miran život Srbima”, zaključuje se u saopštenju.

Podsetimo, početkom avgusta pretučen je još jedan srpski mladić od strane grupe Albanaca, a prethodnog meseca fizički su napadnuti 67-godišnji starac i trinaestogodišnji dečak.