Naslovna Izdvajamo Pretučeni dječak sa KOSOVA: Napali su me bez razloga, pokidali su mi...

Pretučeni dječak sa KOSOVA: Napali su me bez razloga, pokidali su mi lanac s krstićem (VIDEO)

0

Dječak koga su nepoznati napadači, za koje se vjeruje da su Albanci, pretukli u selu Gojbulja nadomak Vučitrna, primljen je u KBC u Sjevernoj Mitrovici.

Trinaestogodišnji Nikola Perić, je nakon saniranja zadobijenih povreda, zadržan radi dalje opservacije. Kako prenose mediji, on ima vidne povrede iznad oka, podlive i posjekotine na rukama i nogama.

Nikola je za „Kosovo onlajn“ rekao da je napadnut od grupe dječaka, starijih od sebe, bez ikakvog razloga.

„Igrali sam fudbal sa svojom braćom i drugarima, a onda su mi prišli neki dečaci i napali me bez ikakvog razloga. Počeli su da me udaraju, a kada sam ja krenuo da bežim, sustigli su me i oborili na zemlju. Onda su me udarali i šutirali po glavi, telu, pokidali su mi i zlatni lanac na kojem je bio krstić i gazili su ga po zemlji. Nisam mogao da vidim ko me je tačno napao“, ispričao je on.

Da je posljednji napad i prebijanje trinaestogodišnjeg Nikole Perića samo logični slijed događaja onog što se dešava u posljednje vrijeme u Gojbulji smatra i njegov stric Aleksandar Perić.

On smatra da određenu krivicu za napade koji se dešavaju ima i Kosovska policije koja, kako kaže, ne radi svoj posao kako treba.

„Danas su posle pola sata od kad smo ih pozvali, došli na lice mesta, iako je Vučitrn blizu. Gotovo uvek kažu da nisu ništa videli, ne mogu da nađu ko je to uradio, a danas su za ovaj napad na Nikoli rekli da je u pitanju dečija tuča. Ovo nije dečija tuča, to su momci znatno stariji i veći od njega, i napali su ga bez razloga što ne može da bude dečija tuča“, poručuje Perić.

Prema njegovom mišljenju, cilj učestalih napada Albanaca na preostale Srbe u Gojbulji je da ih zaplaše i primoraju da im prodaju svoju imovinu i napuste svoja vjekovna ognjišta.

„Cilj im je da nas nateraju da im prodamo svoja imanja, da napustimo selo, ali mislim da neće uspeti u toj nameri“, kategoričan je Aleksandar Perić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: