Naslovna Sport Priča iz Južne Afrike: Holender ponuđen Kajzer Čifsima?

Priča iz Južne Afrike: Holender ponuđen Kajzer Čifsima?

Zanimljiva vijest stiže iz Južnoarfičke Republike. Kako piše sajt Kickoff.com, Kajzer Čifsi bi mogli da kupe Filipa Holendera predstojećeg ljeta. Tačnije, reprezentativac Mađarske je ponuđen Poglavicama. Holender je, podsjećanja radi, trenutno na pozajmici iz Lugana u Partizanu, koja ističe na kraju sezone.

Poglavice traže napadača, a isti izvor navodi da je 26-godišnji fudbaler ponuđen tom afričkom klubu od strane neimenovanog menadžera.

Zapravo bi napadač iz Zambije, Lazarus Kambole, mogao da bude žrtva cijele priče na kraju sezone, kako bi napravio prostora za dolazak Holendera. Kambole je za sada dao jedan gol na 36 utakmica i time nije zadovoljio apetite kluba.

I sam Kickoff.com ističe da je zanimljivo što je Holenderovo ime došlo do Kajzer Čifsa jer igra dobro u Partizanu.

Podsjeća pomenuti sajt da je Samir Nurković dobrim partijama za Čifse otvorio dodatno interesovanje tog kluba za igrače iz Istočne Evrope, te da postoji još takvih slučajeva u tamošnjem šampionatu.

Za Holenderovu pozajmicu Partizan je već dao 50.000 evra, a još 450.000 evra crno-beli treba da uplate na račun švajcarskog kluba ako žele da Filipa zadrže na Topčiderskom brdu.

Čak je i sportski direktor Lugana Marko Padalino govorio o ideju Lugana da proda Holendera možda negdje skuplje, ali i da će klub možda ipak razmišljati po sistemu „Bolje vrabac u ruci, nego golub na grani“.

Sam Holender je ove sezone često igrao u srcu napada zbog cijele situacije crno-belih sa klasičnim napadačima „razbijačima“. Holender je za sada postigao osam golova na 22 utakmice u Superligi. Vidjećemo čiji će dres nositi sledeće sezone.

Kajzer Čifsi su sada iskočili „niotkud“.