Naslovna Izdvajamo Prigožin otkrio dalje korake „Vagnera“: U ime velike Rusije, izvršićemo ove zadatke!

Prigožin otkrio dalje korake „Vagnera“: U ime velike Rusije, izvršićemo ove zadatke!

0

Šef ruskih plaćenika Jevgenij Prigožin saopštio je, u danas objavljenoj glasovnoj poruci, da njegova vojna organizacija „Vagner“ trenutno ne regrutuje nove borce, ali je vjerovatno da će to učiniti u budućnosti.

Budućnost „Vagnera“ i Prigožina je nejasna od kako je krajem juna došlo do kratkotrajne pobune protiv ruskog vojnog establišmenta, a zvanični Kremlj kasnije odobrio da Prigožin i neki od njegovih boraca, koji su učestvovali u nekim od najžešćih bitaka u Ukrajini, odu u Bjelorusiju, navodi Rojters.

Uprkos svemu, Prigožin je pozvan na sastanak sa Vladimirom Putinom samo pet dana nakon pobune, a prošle nedjelje je fotografisan u Sankt Peterburgu, gdje je predsjednik Rusije bio domaćin liderima afričkih zemalja tokom rusko-afričkog samita.

– Danas definišemo naše naredne zadatke čiji je okvir sve jasniji. Bez sumnje, to su zadaci koji će biti izvršeni u ime velike Rusije – poručio je Prigožin u glasovnoj poruci objavljenoj na Grej Zoni, Telegram kanalu povezanom sa organizacijom „Vagner“.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube