30.7 C
Banja Luka

PRIGOŽIN PORUČIO: Ponosni zbog Afrike i spremni za Ameriku!

Jevgenij Prigožin, prvi čovek vojne kompanije Vagner, obratio se javnosti i poslao nekoliko važnih poruka, a posebno je komentarisao dolazak Viktorije Nuland, zamenice državnog sekretara SAD-a, u Niger.

Poslali su Nulandovu u Niger, čime su priznali nove vlasti, ali nove vlasti ne priznaju zamenicu državnog sekretara SAD-a, kaže Prigožin komentarišući dešavanja u ovoj afričkoj zemlji.

Pustili su je da dođe, ali ne i da se sretne sa novim vođom Nigera. Dopustili su joj na kratko da priča telefonom sa svrgnutim predsednikom i poslali je nazad kući, kaže Prigožin i navodi da su sa njom generali razgovarali nekoliko sati.

Prigožin kaže da je ponosan na delovanje Vagnera u Africi, navodeći da su od ISIS-a i AlKaide napravili “poslušne svilene dečake”, kao i da SAD priznaje one vlade koje ranije nije htela.

Svaki ultimatum je izlišan, Vagner već ima ugovore sa Nigerom, a spremni smo da dođemo i u Ameriku, ako tamo izbije građanski rat, poručuje šef Vagnera.

Podsećamo, grupa Vagner ima istoriju delovanja na afričkom kontinentu u nekoliko zemalja, a najpoznatiji njihov angažman je ratovanje u Siriji.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here