Naslovna Najnovije Prigožinov avion letio u Bjelorusiju po četvrti put od pobune

Prigožinov avion letio u Bjelorusiju po četvrti put od pobune

0

Avion šefa Vagnera, Jevgenija Prigožina stigao je u Bjelorusiju iz Rusije po četvrti put od kratkotrajne pobune prošlog mjeseca, izvijestio je nezavisni bjeloruski posmatrač.

„U 11.05 časova poslovni mlanjak Embraer Legacy 600 u vlasništvu Jevgenija Prigožina (registracijski broj RA-02795) sletio je na vojni aerodrom u Mahulisčiju. Prema našim informacijama, letjelica je u Bjelorusiju stigla iz Sankt Peterburga“, izvijestio je Bjeloruski „Hajun“, bjeloruska grupa aktivista koja prati kretanje trupa u Bjelorusiji.

Dodaje se:

„Ovo je četvrti put u posljednje vrijeme da Prigožinov avion stiže u Bjelorusiju, posljednji put je letio 27. juna, 1. i 11. jula, kada je Prigožin proveo noć u šatorskom naselju u blizini Osipoviča.“

Dana 24. juna, Prigožin je pokrenuo kratku pobunu koja je ubrzo završila tako što je otkazao marš svojih Vagnerovih snaga na Moskvu nakon što je pristao na dogovor prema kojem bi bio prognan u Bjelorusiju bez ikakvih pravnih radnji preduzetih protiv njega u Rusiji zahvaljujući posredovanju Bjelorusije i predsjednika Aleksandra Lukašenka.

Nakon pobune, ruski predsjednik Vladimir Putin ponudio je Vagnerovcima izbor između pridruživanja vojsci ili povratka kući svojim porodicama ili odlazak u Bjelorusiju za svojim prognanim vođom, prenosi „AlArabiya„.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube