Naslovna Republika Srpska Prijava protiv načelnika opštine Mladena Đurevića

Prijava protiv načelnika opštine Mladena Đurevića

Svih 11 odbornika skupštinske većine podnijelo je Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo, područna kancelarija Višegrad, krivičnu prijavu protiv načelnika opštine Mladena Đurevića i vršioca dužnosti načelnika odjeljenja za opštu upravu Gorana Кujundžića.

„Prijavu smo podnijeli zato što smatramo da su u periodu od 30. marta 2020.do 12. januara 2021.godine počinili više krivičnih djela s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi i nanoseći na taj način štetu i drugom licu“, rekao je odbornik PDP Milenko Janjić.

U šrijavi se navodi da se sumnja da su njih dvojica počinili krivična djela zloupotrebe položaja i ovlaštenja, prevare u službi, zuloupotrebe odgovornog lica, nemamjenskog trošenja budžetskih sredstava i nesavjstan rad u službi.

„Imenovanim se stavlja odgovornost zbog imenovanja Gorana Кujundžića, vršioca dužnosti načelnika opštinskog odjeljenja na tu funkciju iako nije imao položen stručni ispit za rad u organima uprave. Ni nakon proteka od šest mjeseci Кujundžić nije položio stručni ispit pa je, po našem mišljenju, nezakonito sticao protivpravnu imovinsku korist“, dodao je Janjić.

On je istakao da je saučesnik u ovom djelu Mladen Đurević, odgovorno lice u opštini Višegrad, koji mu je u tome svrsrdno pomogao.

„Ovo je jedna u nizu prijava koje ćemo podnositi protiv načenika Đurevića jer smatramo da postoje mnoge nezakonitosti u njegovom radu u proteklom načelničkom mandatu“, rekao je odbornik SDS Đorđe Tešović.

U obrazloženju prijave se navodi da je jasno da su načelnik opštine Mladen Đurević i v.d. načelnika Odjeljenja Goran Кujundžić svjesno i namjerno počinili krivično djelo sa ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi za sebe i druge čime su, kako se dalje kaže, nanjeli štetu budžetu opština Višegrad u iznosu od 16.000 КM.

(BN)