Naslovna Crna Hronika Prijavljen zbog nasilja u porodici, pronašli mu oružje

Prijavljen zbog nasilja u porodici, pronašli mu oružje

0

Policija je uhapsila lice iz Banjaluke čiji su inicijali LJ.К. zbog sumnje da je počinilo krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici, nakon čega je utvrđeno da posjeduje i veću količinu naoružanja i municije.

Policija je juče uhapsila lice LJ.К, a testiranjem je utvrđeno da je imao 2,71 promil alkohola u krvi, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Operativnim radom policijski službenici su došli do saznanja da lice LJ.К. posjeduje veću količinu naoružanja i municije.

Policijski službenici su kontrolom putničkog automobila „opel vektra“, vlasništvo lica LJ.К, pronašli i oduzeli dva ručna protivoklopna raketna bacača, takozvane „zolje“, tri protivavionska metka sa eksplozivnim zrnom, automatsku pušku, pet punih okvirova za automatsku pušku i dva prazna okvira, automat, takozvani „špagin“ sa pripadajućim dobošem i jedan pun okvir za automat.

Pronađene su i tri ručne bombe, šest električnih detonatorskih kapsula, jedno pakovanje plastičnog eksploziva i jedna tromblonska mina.

U prtljažniku automobila pronađena je i vojna torba sa većom količinom municije, čime su se stekli osnovi sumnje da je lice LJ.К. počinilo i krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Lice LJ.К. biće predato u nadležnost Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

(Srna) Foto: MUP RS

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube