Naslovna Crna Hronika „Prije nesreće su bili u crkvi“ Sahranjeni majka i sin koji su...

„Prije nesreće su bili u crkvi“ Sahranjeni majka i sin koji su poginuli na dan krsne slave

0

Na seoskom groblju u Svileuvi kod Koceljeve, jedno pored drugog su sahranjeni majka Radmila (78) i sin Goran Ž. (57) koji su juče, na dan krsne slave Svetog Avramija, poginuli u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na putu Koceljeva – Batalage.

Majka i sin su izgubili živote na mestu nesreće u povratku kući iz Koceljeve, a J.P. (59) i D.P. (56) koji su sjedili na zadnjem sjedištu, koje je Goran usput povezao zadobili su teške tjelesne povrede i hospitalizovani su u šabačkoj bolnici.

– Cijelo selo je u žalosti. Moja supruga je ujutro bila sa Goranom u crkvi. Donio je kolač i žito da se osveštaju. Ispričao je da je sve pripremio za slavu, ali da mora Radmilu da odveze na previjanje u Dom zdravlja u Koceljevu prije nego što počnu da dolaze gosti. Malo kasnije smo čuli da su oboje poginuli – ispričao je komšija iz sela.

Mještani kažu da je put na kojem se dogodila tragedija opasan zbog velikog broja krivina. Uz to, ranije je padala je kiša, asfalt je bio mokar i klizav, pa pretpostavljaju da je Goran zbog toga izgubio kontrolu i sletio sa puta.

Automobil je iskliznuo i nekoliko puta se prevrnuo. Goran i Radmila, koja je bila na mjestu suvozača, bili su zarobljeni u smrskanom automobilu dok nisu stigli vatrogasci-spasioci koji su sjekli olupinu da bi izvukli njihova tijela nakon što je obavljen uviđaj – naveli su očevici nesreće.

Goran je bio porodičan čovjek i poslije smrti oca se starao o majci. U selu o njihovoj kući govore sa poštovanjem i juče, na dan tragedije umjesto da slave krsnu slavu u dvorištu se tužnim povodom okupio veliki broj ljudi da izraze saučešće i pomognu u pripremanju sahrane.

U nikad tužnijoj povorci Radmilu i Gorana na vječni počinak u suzama je, osim porodice i najbližih rođaka ispratio veliki broj prijatelja i komšija koji ne pamte veću tragediju u ovom malom selu, piše Kurir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: