Naslovna Najnovije Prijeteće poruke Izetbegovića u Gacku

Prijeteće poruke Izetbegovića u Gacku

0

Dok nam Milorad Dodik prosipa srpstvo i navodno homogenizuje sve političke stranke u jedinstven front za odbranu Srpske, istovremeno SNSD u Gacku na čelu sa načelnikom Milinkovićem, pokazuje pravo lice patriotizma ove stranke i podršku na lokalnim izborima od SDA vraća tako što Bošnjaci u zloglasnoj Falzagića Kuli danas otvaraju spomenik poginulim borcima tzv. Armije BiH u posljednjem ratu.

Da li treba da podsjećamo da je na zadnjim lokalnim izborima načelnik SNSD Ognjen Milinković imao apsolutnu podršaku Bošnjaka. Njegov kabinet se zbog ogromnog nezadovoljstva javnosti nemušto “ogradio” od ovog događaja, izgovarajući se da navodno ne postoji dozvola za gradnju, ali je sve ostalo na tome i skup nije zabranjen, prenose Vijesti Srpske.

Svečanosti otvaranja prosustvovao je lično lider SDA Bakir Izetbegović.

Obezbjeđenje mu je pravila upravo ona policija RS koja bi trebala da zaštiti Srbe u RS od nepravednog Inckovog zakona o genocidu. Tako su danas cijelo Gacko, a posebno prilazi Fazlagića Kuli, bili preplavljeni Specijalnim jedinicima policije RS, a navodno su mnogi građani privođeni zbog objava na fb.

Policija je navodno skinula ratne zastave i uručila prekršajni nalog organizatoru zbog postavljenja spomen pločebez dozvole. Organizator ovog skupa i događaja su bili Patriotska liga Gacka i veterani i RVI SB “Šargan”.

Bakir Izetbegović je na skupu izjavio: “Šargan vas neće napasti ako ga ne dirate, u suprotnom će žestoko odgovoriti.”

Svečanosti su prisustvovali i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Edin Mušić, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, predsjednik Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona Šerif Špago.

 

(Istok)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: