Naslovna Društvo PRIJETI MU OSAM GODINA ROBIJE: Pedofil (46) iz Dervente obljubio maloljetnicu (17)

PRIJETI MU OSAM GODINA ROBIJE: Pedofil (46) iz Dervente obljubio maloljetnicu (17)

0

Policija je uhapsila Elvedin M. (46) iz Dervente zbog sumnje da je obljubio maloljetnicu (17), a zatim joj prijetio da ne govori ništa.

Nakon hapšenja, osumnjičeni je saslušan i u Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju koje je zatražilo određivanje jednomjesečnog pritvora, jer bi osumnjičeni pedofil mogao ponoviti teško krivično djelo.

 

 

Osnovni sud u Derventi je nakon saslušanja odredio pritvor osumnjičenom pedofilu.

– Osumnjičeni se tereti da je od 28. februara do 8. avgusta ove godine, na raznim mjestima u Derventi, a nakon što je upoznao maloljetnicu, rođenu 2004. godine, stekao njeno povjerenje, nad njom nekoliko puta izvršio obljubu uz prijetnju njoj i njenoj sestri da ne smiju nikome reći za njihov odnos, iako je znao da je ona maloljetna i da između njih postoji velika nesrazmjera u zrelosti i u uzrastu – naveli su iz Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Osim obljube osumnjičeni se terete da je od aprila do 7. avgusta ove godine, sestri žrtvi prijetio da će je ubiti ukoliko se maloljetnica prestane viđati s njim.

Prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske za polnu zloupotrebu djeteta starijeg od 15 godina zaprijećena je kazna do osam godina zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: