Naslovna Republika Srpska Prijetio uredniku BUKE, policija podnijela izvještaj

Prijetio uredniku BUKE, policija podnijela izvještaj

0

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, 17.06.2022. godine Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka su protiv M.G. dostavili Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Ugrožavanje sigurnosti“.

32

Prijetio uredniku BUKE, policija podnijela izvještaj

„Naime, osumnjičeni M.G. se tereti da je 27.12.2019. godine sa svog „Facebook“ profila postavio neprimjerene komentare na „Facebook“ stranici magazina „Buka“, čime je uputio ozbiljne prijetnje po život i tijelo oštećenog A.T. te izazvao strah, uznemirenost i osjećaj nesigurnosti kod oštećenog“, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Inače, riječ je o Marku Galiću sa Pala koji je osumnjičen da je 2019. godine sa Facebook profila uputio ozbljne prijetnje glavnom i odgovornom uredniku portala „Buka“ Aleksandru Trifunoviću.

Trifunović kaže da se nada da će činjenica da je policija uradila svoj posao uticati na smanjenje govora mržnje i prijetnji upućenih novinarima.

„Prošlo je više od tri godine od prijetnji. Niko iz policije me u međuvremenu nije kontaktirao. Prijetnja je bila ozbiljna, nadam se da će činjenica da je počinilac lociran i da je policija uradila svoj dio posla uticati bar malo na svakodnevni govor mržnje s kojim smo kao medij suočeni. Pogotovo sada, kada je zbog rata u Ukrajini dignuta ljestvica u ispaljivanju pretnji i pritisaka“, rekao je Trifunović.

(BUKA)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: