30.7 C
Banja Luka

Prijetnja Svečlje neće uplašiti Srbe na barikadama

– Nemoć i nervoza Dželala Svečlje sve više dolazi do izražaja ovih dana, navodi u saopštenju Srpska lista komentarišući najnoviju izjavu ministra unutrašnjim poslova privremenih institucija u Prištini da će kosovska policija ukloniti barikade koje su postavili Srbi sa severa KiM ukoliko to ne uradi Kfor.

„Nakon što je zahvaljujući svojim safari posetama severu Kosova i Metohije i divljanju svojih specijalaca doveo do usijanja situaciju na terenu, a srpski narod primorao da se brani na barikadama, on nastavlja sa lažnim optužbama protiv Srba, a posebno protiv potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića“, navodi Sepska lista u saopštenju.

Pretnje koje uplašeni Svečlja upućuje potpredsedniku Radoičiću su smešne i neće uplašiti ni njega ni bilo kog Srbina na barikadama, tvrdi SL i navodi da je i juče i danas Radoičić sa svojim narodom i „nikakve lažne optužbe, montirani procesi i pretnje ga neće uplašiti niti odvojiti od svog naroda koji mu bezrezervno veruje“.

„Ipak, ove pretnje i uvrede koje ovih dana Svečlja upućuje liderima Srpske liste najbolje oslikavaju antisrpski karakter Vlade Aljbina Kurtija čiji ministri zloupotrebljavaju svoje pozicije i institucije za obračun sa Srbima, i time najbolje otkrivaju represivni i diktatorski karakter režima u Prištini“, navodi SL.

Svečlja je ranije danas rekao da Priština čeka da Kfor reaguje i ukloni barikade na severu Kosova i Metohije koje su postavili Srbi, te da će ih u suprotnom ukloniti kosovska policija.

On je na konferenciji za novinare naveo i da kosovska policija prikuplja informacije o potpredsedniku Srpske liste Milanu Radoičiću i da će on „pre ili kasnije pasti u ruke kosovske policije“.

(Tanjug Foto: Kosovo-online/Srpska lista)

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here