24.7 C
Banja Luka

Pripadnici elitnog bataljona odbili naređenje Sirskog da idu u ČASOV JAR

Ukrajinski vojnici iz 3. odvojene jurišne brigade, stvorene na bazi bataljona Azov, odbili su da idu u Časov Jar da drže front. Ova informacija dolazi iz ukrajinskih izvora.

Pre nekoliko dana je javljeno da glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine general Aleksandar Sirski planira da prebaci 3. brigadu Oružanih snaga Ukrajine u oblast Časov Jar radi držanja fronta.

Ova brigada se smatra jednom od borbeno najspremnijih i najmotivisanijih u Oružanim snagama Ukrajine, jer je regrutovana uglavnom iz nacionalista.

Međutim, komanda brigade smatrala je besmislenim prelazak na ovaj pravac i odbila je da ide u Časov Jar.

Ono što je najvažnije, glavnokomandujući ne može nikako da utiče na ovu odluku, pošto ga nacionalisti jednostavno ne slušaju, što je bilo jasno čak i u Avdejevki, gde su ignorisali naređenje za ulazak u grad.

„Azov” je odbio da ide u Časov Jar da zadrži front, treća jurišna brigada sada smatra ovaj manevar besmislenim. Glavnokomandujući smatra da brigade ne mogu da biraju u kom pravcu će delovati, ali Sirski ne može da utiče na situaciju“, javlja Telegram kanal „Rezident“ pozivajući se na izvor u Generalštabu.

U poslednje vreme u komandi Oružanih snaga Ukrajine nakupilo se mnogo pitanja o 3. brigadi Oružanih snaga Ukrajine zbog njenih akcija.

Pokušaj da se ona dovede u Avdejevku pokazao se neuspehom, brigada se jednostavno smestila u Koksohim, a zatim pobegla odatle.

Zatim su pokušali da je prebace u rejon Berdiči, ali ni tamo nije otišla. Sada je situacija sa Časovim Jarom, gde front počinje da stagnira.

Nejasno je šta će Generalštab Oružanih snaga Ukrajine uraditi, ali Sirski neće ulaziti u otvoreni sukob sa Bileckim. Generalno, čeka se da se situacija razreši.

(Kurir) Foto: EPA Yevgen Honcharenko

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here