Naslovna Društvo Prodao porodičnu firmu, pa odlučio investirati 6 miliona KM u svoj grad

Prodao porodičnu firmu, pa odlučio investirati 6 miliona KM u svoj grad

0

Biznismen iz Viteza Mario Vujević gradi veliki tržni centar u svom gradu. Radovi na izgradnji krenuli su prije oko pola godine a otvaranje se očekuje u prvom dijelu 2022.

Posao će u novom preduzeću dobiti oko 50 radnika, a kasije i više. Uključujući i ostale radnje koje će biti u centru, posao će dobiti oko 100 radnika.

Kada radovi budu gotovi investicija će biti vrijedna oko 6 miliona KM, a posebna važnost ogleda se u tome što su radove izvodile domaće firme.

Inače, porodica Vujević je porodično preduzeće nedavno prodala lokalnom kolegi privedniku. Nakon toga, kaže Vujović, nisu mogli mirovati.

Moj brat Mladen pokrenuo je uspješnu djelatnost u okviru firme SKI PRO, a ja sam se odlučio baviti se onim što mi je polazilo za rukom, tako sam početkom ovog ljeta krenuo s izgradnjom tržnog centra pored kojeg sada stojimo, priča Mario za viteski.ba.

Objekat ce biti jedan od najvećih u centralnoj BiH.

Vujević je komentirao i to zbog čega se odlučio investirati nakon prodaje porodične firme, kada je od tog novca mogao ugodno živjeti.

– Nekoliko mjeseci premišljao sam se o novim poslovnim izazovima i shvatio da jednostavno ne mogu sjediti skrštenih ruku. Kao otac troje djece imam odgovornost prema njima ali i prema javnosti i saradnicima te sam stoga odlučio pokrenuti priču o izgradnji tržnog centra i evo nas u samoj završnici radova. Želim da moja djeca, kao i djeca mojih sugrađana, ostanu u Vitezu, da zajedno gradimo budućnost i jačamo zajednicu – poručio je Vujević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: