24.7 C
Banja Luka

Prođe 14 godina od ubistva Vukelića, istraga još u toku

Prošlo je 14 godina od ubistva građevinskog inžinjera Milana Vukelića, koje je potreslo Banjaluku, a počinioci i izvršioci još nisu poznati.

Dok istraga tapka u mjestu, prijatelji i članovi porodice Milana Vukelića okupili su se na groblju Svetog Pantelije u Banjaluci gdje je sahranjen Vukelić.

– Već 14 godina slušamo istu priču da je istraga u toku, istakla je Vukelićeva sestra Ljiljana Todorović.

Porodica ubijenog Vukelića sumnja da je MUP umiješan u njegovo ubistvo.

„Da je MUP Republike Srpske radio svoj posao, moj brat bi danas bio živ. On je uredno prijavljivao sve prijave koje je dobijao, prijetnje smrću, niko ništa nije radio, moga brata su privodili. Dragi Milošević, visoki funkcioner MUP-a, je prijetio mom bratu, zar očekivati od takve institucije da riješi ubistvo. Porodica vjeruje da je MUP i učestvovao u ubistvu mog brata“, navela je Ljiljana Todorović, sestra ubijenog Milana Vukelića.

Vukelić bio je dugogodišnji radnik Zavoda za izgradnju Banjaluka, koji je javno ukazivao na koruptivne radnje, kako u instituciji u kojoj je radio, tako i o milionskim pronevjerama u budžetu Banjaluke.

Na pitanje Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka dokle je stigla istraga ubistva Vukelića, odgovorili su da je slučaj i dalje u fazi istrage, te da su prikupljeni brojni dokazi i saslušani svjedoci.

„Uroš Pena (tadašnji direktor policije) je rekao da je slučaj zaključen i da oni znaju i ko je ubio i ko je naručio, samo nemaju dokaze. Za 14 godina oni nove dokaze naći neće, samo mogu sakriti ono što imaju. Ja se nadam i uzdam se u pošteni dio MUP-a Republike Srpske, kojima je stalo da se to otkrije i vjerujem da negdje ipak imaju skriveni ti dokazi, da će to kad tad izaći na vidjelo, jer Milan je bio previše pošten i čestit. Kriminal je toliko ogrezao oko nas“, istakla je sestra ubijenog Milana Vukelića.

Milan Vukelić je ubijen bombom koja mu je podmetnuta u automobil. Do eksplozije je došlo 6. novembra 2007. godine, dok je auto još bilo u kretanju, i to u blizini zgrade MUP- a u Banjaluci. Sa njim su u tom trenutku bile još dvije osobe koje su zadobile teške povrede.

(BN)

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here