18.7 C
Banja Luka

Ovaj veliki hit je Marinko Rokvić odbio, pjesmu na kraju snimio Ilić

Vijest o smrti legendarnog Marinka Rokvića potresla je region, a pjevač je preminuo u 68. godini poslije borbe sa rakom pankreasa.

Marinko je iza sebe ostavio brojne hitove, ali ono što je malo poznato da je jedan od najvećih hitova bio posvećen njemu, ali je pjesmu Rokvić odbio, te ju je proslavio Miroslav Ilić.

Dragan Aleksandrić, jedan od najplodonosnijih autora na prostoru bivše Jugoslavije napisao je preko 6.000 pjesama za skoro sva velika imena narodne muzike, a mnogim pjevačima su upravo njegovi hitovi obilježili karijere.

Tokom svoje karijere duge više od 50 godina ističe da je radio mnogo i da je poput krojača uvijek umio da nađe “pravu mjeru” i tačno procijeni ko bi tu pjesmu najbolje iznio, ali priznaje da pjevači često nemaju taj osjećaj te da često ne prihvate hitove koji su im namijenjeni.

“Marinko Rokvić je mnogo grešaka napravio. Nudio sam mu ‘Luckasta si ti’ a njega je to asociralo na ludost, pa je na kraju uzeo Miroslav Ilić kome sam nudio ‘Potražiću oči nešto zelenije’ a on je rekao kako to nije za njega”, ispričao je kompozitor svojevremeno, prenosi “Kurir.rs“.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here