Naslovna Crna Hronika PROFESORU ZADAO SMRTONOSNE POVREDE Nasilnik iz Stoca osuđen na pet godina i...

PROFESORU ZADAO SMRTONOSNE POVREDE Nasilnik iz Stoca osuđen na pet godina i pet mjeseci robije

0

Zbog premlaćivanja profesora osuđen na zatvor od pet godina i pet mjeseci.

UKantonalnom sudu Mostar izrečena je presuda Davoru Pažinu (30)  koji se teretio za krivično djelo nanošenje teške tjelesne ozljede sa smrtnom posljedicom.

Riječ je o slučaju premlaćivanja Dane Puljića (50), stolačkog profesora, a za što je Pažin, nepravosnažno, osuđen na kaznu zatvora u trajanju od pet godina i pet mjeseci, piše Avaz.

Pažinu se na teret stavljalo da je u noći sa 8. na 9. oktobar 2019.godine ispred jednog ugostiteljskog objekta pretukao Puljića , koji je usljed teških tjelesnih ozljeda, koje su mu tada nanesene, 27.oktobra podlegao na Odjelu za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar.

Kako je navedeno u obrazloženju presude, Pažinu su prilikom odmjeravanja kazne utvrđene brojne otežavajuće okolnosti.

On je, kako je to tokom sudskog procesa navodio vještak obducent, pokojnom Puljiću udarce zadao u klečećem ili ležećem položaju, odnosno, bespomoćnom stanju.

Takođe, rečeno je da je ovo djelo počinjeno iz osvete, s obzirom na to da je pokojni Puljić prvi udario Pažina. Međutim, Pažin je Puljića, takođe, istukao prije nekoliko godina zbog čega je prekršajno kažnjen na Opštinskom sudu u Čapljini.

U obrazloženju je navedeno, a prema iskazu vještaka obducenta, da je pokojni Puljić zadobio najmanje dva jaka udarca i to, najvjerovatnije šutiranjem te da je trpio izuzetno jake bolove.

Među otežavajućim okolnostima je navedeno i to da su iza Puljića ostali supruga i troje djece, odnosno, da je njegova porodica ostala bez hranitelja.

 

SrpskaInfo

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: