23.7 C
Banja Luka

Proizvođač lažnog „plazma“ keksa priznao krivicu, poznata kazna

Nakon što je policija u Beogradu, prije 20-tak dana, uhapsila D. Č. (41) osumnjičenog da je duži period proizvodio mljeveni „plazma“ keks koristeći tuđi naziv brenda i žig, osumnjičeni je danas u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu, zaključio sporazum o priznanju krivice.

On je priznao izvršenje krivičnog djela neovlašćena upotreba tuđeg poslovnog imena, za koje mu je sud izrekao uslovnu kaznu, kojom je utvrdio kaznu zatvora u trajanju od 1 godine i 11 mjeseci, a koja se neće izvršiti ukoliko okrivljeni ne izvrši novo krivično djelo u roku proveravanja od 4 godine i 11 mjeseci.

Ove navode potvrdila je i branilac okrivljenog, advokat Slavka Babić i dodala da je njenom klijentu danas ukinut pritvor, dok je oštećeno privredno društvo upućeno na parnični postupak radi ostvarenja imovinskopravnog zahteva.

Podsjetimo, policija je na više lokacija u Beogradu pronašla u prodaji u manjim prodavnicama falsifikovan proizvod mljevene „plazme“ u pakovanju od 300 grama, a onda i ilegalni pogon za proizvodnju tog proizvoda čiji je vlasnik osumnjičeni.

U pogonu je pronađena linija za punjenje ambalaže, štampač za štampanje na ambalaži, veća količina folije, odštampana kartonska pakovanja, kao i rinfuzni mljeveni keks.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here