25.7 C
Banja Luka

Nema podrške Dodikovim zahtjevima, nacionalni cilj je njegovo skidanje sa vlasti

O podršci informacijama koje je Dodik uputio, iz opozicije ne stižu potvrdni odgovori.

Prema informacijama koje su objavljene u medijima SNSD je opozicionim strankama poslao 4 dokumenta o vraćanju nadležnosti Republici Srpskoj. U pitanju su informacije o prenesenim nadležnostima u oblasti odbrane i bezbjednosti, pravosudnim institucijama i oblasti indirektnog oporezivanja. Iz SDS-a odgovaraju da dokumente još nisu dobili, dok iz PDP-a kažu da će i ovo završiti kao i ranije najave SNSD-a.

O podršci informacijama koje je Dodik uputio, iz opozicije ne stižu potvrdni odgovori.

 Predsjednik Partije demokratskog progresa kaže da u ovu stranku jesu stigle četiri informacije, ali smatra da im je cilj da drže tenzije do izbora i završe kao sve ranije najave SNSD-a. U PDP-u smatraju da smo do priče o vraćanju nadležnosti i stotina zakona dobili nekoliko informacija kojima se vraćanje nadležnosti odgađa za šest mjeseci.

Iz Srpske demokratske stranke je  poručeno da će se o eventualnoj podršci SNSD-ovim dokumentima odrediti  nakon što se upoznaju sa onim što je u njima napisano.

Šarović je nakon sjednice Predsjedništva SDS-a rekao da nije ni očekivao da će se Kristijan Šmit obraćati u Savjetu bezbjednosti.

Predsjendik SDS-a je rekao da ćemo svi zažaliti što Dodik ranije nije smijenjen sa funkcija i da je, kako je rekao, nacionalni cilj da on bude skinut sa vlasti jer će nanijeti mnogo toga negativnog Republici Srpskoj.

(BN)

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here