18.7 C
Banja Luka

DODIK promijenio mišljenje: Za vraćanje prenesenih nadležnosti, NE TREBA OPOZICIJA

Dodik je naglasio da ne poziva opoziciju u Republici Srpskoj ni na šta, jer “oni ne zaslužuju nikakav poziv”.

– To je jedna bolesna ekipa ljudi, koja samo gleda svoju ostrašćenost i iskazivanje mržnje. Tako se može tumačiti i jučerašnji istup opozicije – rekao je Dodik za Radio Republike Srpske.

Pročitajte još

-VUKANOVIĆ: Vrijeme će pokazati ili SNSD ili Republika Srpska

-Galijašević: SDS i PDP okrenuli leđa i Srpskoj i Srbiji

On je naglasio da vladajućoj koaliciji, za sve što radi na pitanju vraćanja prenesenih nadležnosti, ne treba opozicija, te ponovio da su to politički, a ne vojni procesi.

Za utorak je najavio sastanak stranaka vladajuće koalicije, te dodao da bi do tada trebalo da pregledaju inicijalne materijale, te da iznesu svoja mišljenja i dopune, nakon čega bi materijali bili upućeni Kolegijumu Narodne skupštine.

Dodik je istakao da je on taj koji neće sa opozicijom, koja je, kako je naveo “dekadentna priča”.

– To je najbolje potvrdio /izaslanik SAD za zapadni Balkan Gabrijel/ Eskobar, koji je rekao da je nazvao lidere u BiH i obezbijedio da ne budu dio jedinstvene odbrane Republike Srpske. Ima li šta gore od toga? To je etiketa poslije koje se ne trebaju pojaviti u javnom svijetu – naveo je Dodik.

On je naglasio da su politike Republike Srpske jasne, precizne, ustavne i dejtonske, te da onaj ko misli da bude izvan toga neka bude.

Dodik je istakao da se patriotizam mora razviti, te da ne može priča o komoditetu da bude dominantna, jer danas niko u svijetu ne živi dobro.

On je ukazao i na to da vlast u Republici Srpskoj iza sebe ima mnogo toga, da je Banjaluka to zaboravila, te upitao da li je nešto urađeno u posljednjih godinu dana u tom gradu, a da to nije uradila Vlada Srpske.

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here