Naslovna Republika Srpska Pronađen otuđeni automobil

Pronađen otuđeni automobil

Policijski službenici Policijske uprave Mrkonjić Grad, 12.03.2021. godine, oko 22,45 časova, prilikom kontrole učesnika u saobraćaju u opštini Jezero pokušali su da izvrše kontrolu putničkog automobila marke „Seat ibiza“.

Tom prilikom vozač se oglušio na pokušaj zaustavljanja, te se udaljio u pravcu Mrkonjić Grada. Isti je zaustavljen od strane druge policijske patrole u mjestu Dabrac, opština Mrkonjić Grad, koja je utvrdila da je navedenim putničkim automobilom upravljalo lice N.S. iz Zenice koje je upravljalo vozilom prije sticanja prava na upravljanje, a izvršenim alkotestiranjem utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 1,73 g/kg. Isto je zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH lišeno slobode, saopšteno je za Vijesti Srpske.

Daljim provjerama je utvrđeno da je vozilo kojim je upravljalo lice N.S. istog dana otuđeno u Šipovu, u ulici Prve šipovačke brigade bb.

O svim okolnostima i prikupljenim činjenicama obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se po kompletiranju predmeta u redovnoj proceduri dostavi izvještaj za počinjeno krivično djelo „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“, a da se predmetno vozilo vrati oštećenom E.M.

 

Vijesti Srpske