28.7 C
Banja Luka

Protest na međuentitetskoj liniji kod Foče: GRANICA POSTOJI (FOTO)

Pritisak na institucije Republike Srpske je veliki, ali će jedinstvom biti odbranjene, rekao je danas predsjednik Udruženja ratnih vojnih invalida iz Foče Dragan Milanović sa mirnog protesta na međuentitetskoj liniji u Filipovićima kod Foče.

Milanović je rekao da je današnje okupljanje dokaz jedinstva srpskog naroda.

„Hoćemo da pošaljemo poruku da, osim praznika koji danas slavimo, dajemo punu podršku institucijama Republike Srpske“, rekao je Milanović, prenosi Srna.

Predsjednik Presjedništva Boračke organizacije Foča Mirko Mićević istakao je da su mir, sloboda i sloga najvažniji srpskom narodu.

„Nikome ne činimo zlo, samo čuvamo naše institucije. Republiku Srpsku ugrožava međunarodni faktor i nelegalni visoki predstavnik. Kda bi oni nas ostavili na miru, mi bi najbolje funkcionisali“, rekao je Mićević.

Predsjednik Opštinske organizacije zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila iz Foče Janko Filipović pozvao je sve političke predstavnike u Srpskoj da potignu saglasnot kada je riječ o zaštiti nacionalnih iteresa.

„Očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta je osnov opstanka srpskog naroda na ovom prostoru i to je ono što dugujemo budućim pokoljenjima. Ono što im mi ostavimo u nasljeđe, to će im definisati život“, rekao je Filipović.

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here