Naslovna Izdvajamo Protest opozicije u Republici Srpskoj večeras ispred zgrade RTRS-a

Protest opozicije u Republici Srpskoj večeras ispred zgrade RTRS-a

0

Opozicija u Republici Srpskoj organizuje danas proteste u Banjaluci ispred zgrade radio-televizije Republike Srpske

Cilj protesta je poruka da su ujedinjeni i istrajni te da neće odustati od odbrane funkcije Predsjenika RS, a s obzirom na to da smatraju da su izbori brutalno pokradeni.

Potpredsjednica PDP-a i kandidatkinja opozicije za predsjednika RS-a Jelena Trivić kazala je da postoji 1.000 razloga za proteste, ali da će se boriti i na razne druge načine.

– Naš zahtjev je žalba CIK-u i Apelacionom vijeću Suda BiH, ali i zahtjevi sa prethodnih skupova. Rad pravosuđa i procesuiranje onih koji su učestvovali u krađama na izborima. Brojni su dokazi, a nema ni jednog epiloga. Sa tim nećemo stati. Kakvu god donijelo odluku Apelaciono vijeće, neće biti ‘pojeo vuk magarca’ i nikom ništa – rekla je Jelena Trivić.

Dodala je da je RTRS je kuća svih nas.

– Trebala bi biti kuća svih građana. Pa i mi neke građane predstavljamo. Ne etiketirate vi nas. Vjerujte, ja nemam problem s etiketama RTRS-a. Vi etiketirate sve one građane koji imaju slično razmišljanje kao mi. Ostaje i zahtjev prema RTRS-u za objektivno izvještavanje i da prestanu etiketirati sve ljude koji drugačije misle od režima – istakla je Jelena.

Ovo će biti treći opozicioni protesti opozicionih stranaka nakon održanih izbora

Skup je prijavljen i biće održan od 18 časova 2.11.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube