Naslovna Republika Srpska Prva izjava Dodika nakon preuzimanja dužnosti „Radio sam 10 sati dnevno, sada...

Prva izjava Dodika nakon preuzimanja dužnosti „Radio sam 10 sati dnevno, sada ću da radim 12“ (FOTO)

0

Novoizabrani predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, nakon preuzimanja dužnosti od Željke Cvijanović, izjavio je da će novi posao obavljati onako kako najbolje zna, sa dosta ljubavi i energije.

Prva izjava Dodika nakon preuzimanja dužnosti "Radio sam 10 sati dnevno, sada ću da radim 12" (FOTO)
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Dodik je podsjetio da su on i Cvijanovićeva prije četiri godine bili na istom mjestu, samo sa zamijenjenim ulogama, kada je on odlazio u Predsjedništvo BiH.

– Možda će život opet nešto rotirati, ko će znati – rekao je Dodik.

Ako se za četiri godine bude borio za neki novi mandat, obećao je da će tražiti da zakletvu u Narodnoj skupštini polaže već u devet časova ujutru, kako „ne bi bilo cjelodnevnog smaranja“.

– Ovo je narodna volja. Jednako sam srećan i ponosan, ali i više odgovoran nego ranije. Ljudi misle „to je samo predsjednik Republike“, ali niko ne zna kakva je to obaveza koja leži na leđima. Nikada nisam prestajao da radim 10 sati dnevno, sada ću da radim 12! Svaka destabilizacija i haos bi mogli trajno da ugroze postojanje Republike Srpske. Veoma sam zahvalan ambasadorima Rusije, Kine, Srbije, danas su tu bili konzuli Hrvatske, Slovenije… Svi su oni nama dragi prijatelji. I mi ćemo se odazvati svim vašim pozivima, ali onima drugima nećemo – rekao je Dodik.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube