Naslovna Izdvajamo “Prvi pijetlovi koji prokukuriču, odmah glava na panj, katil ferman iz Laktaša”

“Prvi pijetlovi koji prokukuriču, odmah glava na panj, katil ferman iz Laktaša”

0

Ko i kako kadruje i vrši imenovanja u ministarstvima, Vladinim upravama, organizacijama i javnim preduzećima Opozicija u Narodnoj skupštini RS negodovala je zbog negativne selekcije, a osvrnuli su se i na istup SNSD-ovog funkcionera iz Bratunca Lazara Prodanovića.

Nebojša Vukanović, lider Liste za pravdu i red nabrojao je dosadašnja imenovanja, “sa koljena na koljeno”.

Naveo da je sin bivšeg ministra saobraćaja RS Neđa Trninića, Boris, postavljen za direktora Civilne zaštite RS. Također je sin bivšeg kontroverznog direktora Šuma Srpske Neđa Ilića, Saša, kao kadar DNS-a imenovan je za direktora ŠG Oštrelj.

“Selakov aparatčik je pomoćnik ministra, skidajući glavi Branki Malešević. Kakav je to način selekcije, ko njih postavlja. Ako su im očevi bili korumpirani, sad djecu postavljaju… Hoćete li se osvrnuti na istup Lazara Prodanovića?”, upitao je, između ostalog, Vukanović.

Premijer RS o Prodanoviću ni riječi.

“Vukanoviću, to nije ni bilo pitanje, nego komentar. Jeste očekivali da za nekog direktora bude postavljeno lice koje pripada vašoj političkoj partiji? Većina je ta koja odlučuje o nekom postavljanju, a ja se kao predsjednik Vlade zalažem da to lice mora ispunjavati uslove koji su predviđeni zakonom za to radno mjesto. U raspodjeli pozicija ne učestvuje predsjednik Vlade. Ja mogu da tražim da se ispune određeni uslovi za neko radno mjesto”, naveo je Višković.

Vukanović je odgovorio da je njegova lista jedina politička organizacija koja nema članstva, pa ni partijsku selekciju.

“Od prvih para stipendirali smo 10 djece, nismo se slikalai. Partijski plijen, legalizujte to, nema više kofera kupiti, sve pobježe. Kad ste zaposlili nekog stručnjaka? Nećete o Lazaru da kažete riječ…”, ponovio je.

Nastavio je i sa komentarom na smjenu Momčila Antonića, bivšeg direktora GAS RES-a, koji je podržao Lazara Prodanovića.

“Prvi pijetlovi koji prokukuriču, odmah glava na panj, katil ferman iz Laktaša, leti”, dodao je Vukanović.

Načelnik Bratunca, iskusni Lazar Prodanović, suočen s tim da mu neće biti usvojen rebalans budžeta, odbornike, pa i iz SNSD-a je nazvao i mafijašima. Optužio je dio stranačkih kolega za kriminal i reketiranje. Neki su mu zbog istupa aplaudirali, drugi rekli da je sve naknadna pamet saučesnika u stvaranju nakaradnog političkog sistema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: