Naslovna Najnovije PRVI SNIMAK ABRAMSA U UKRAJINI Gvozdena zver se probija kroz blato, kažu...

PRVI SNIMAK ABRAMSA U UKRAJINI Gvozdena zver se probija kroz blato, kažu da ide na Harkov (VIDEO)

0

Američki tenk M1A1 Abrams prvi put je snimljen u Ukrajini!

Na kratkom snimku vidi se oklopno vozilo kako se probija kroz blato na putu i izbija na čistinu.

Snimak je navodno nastao kod Harkova, međutim, pojedini vojni blogeri navode da je u pitanju vežba i da američki tenk ipak još neće učestvovati u borbama na prvoj liniji fronta.

Za sada nije poznato kad je nastao snimak Abramsa.

Snimak se međutim pojavio u javnosti samo nekoliko dana nakon što je američki časopis Forbs ocenio da su Abramsi lake mete za ruske bespilotne letelice.

– Nejasno je šta Ukrajina radi sa svojim 31 Abramsom – navodi američki Forbs.

Odsustvo sa bojnog polja časopi objašnjava činjenicom da su tenkovi M1 Abrams ranjivi na bespilotne letelice odozgo i sa strane gde imaju najtanji oklop.

– Dronovi, čak i sa starim protivtenkovskim punjenjem, mogu prodreti u to područje, ubijajući ili ranjavajući člana posade. Mogu i da oštete različite elektronske komponente unutar kupole ili je zapaliti i primorati posadu da se evakuiše – tvrdi Forbs.

Takođe se navodi da je bočna zaštita rezervoara zastarela i da je prekriven zastarelim „bočnim suknjama“ od kompozitnog oklopa.

– Potrebno je da se oklop Abramsa ojača dodatnom zaštitom protiv drona i tek nakon toga da se tenkovi prebace na ratište – navodi Forbs.

Predsednik Volodimir Zelenski, podsetimo, saopštio je krajem septembra da je prva tura američkih tenkova stigla u Ukrajinu.

– Abrams je već u Ukrajini i spreman je da ojača naše brigade – napisao je Zelenski na svom Telegram kanalu ne precizirajući broj primljenih tenkova, prenosi Kurir.

BONUS

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

X