23.7 C
Banja Luka

Prvo skeniranje potpisa u knjigama otkriva brojne glasove mrtvih! PREVARE U ZVORNIKU I DOBOJU

Proces ponovnog kontrolng brojanja glasačkih listića za izbor predsjednika Republike Srpske mogao bi da razotkrije nove nepravilnosti koje  su se desile kada su u pitanju izbori u Republici Srpskoj.

Uporedo sa ponovnim brojanjem glasačkih lističa, trenutno se broji Bijeljina, vrši se i skeniranje potpisa u knjigama izašlih birača.

Prema sazanju BN, tim skeniranjiem došlo se i do saznanja na osnovu potpisa da su isti ljudi glasali u ime mrtvih i onih koji ne žive u BiH.

Prema našim informacijama posebno je haotično stanje u Doboju i Zvorniku, gdje je ustanovljeno na osnovu potpisa, koji su identično kod većeg broja lica koji se vode da su glasali a oni ne žive u BiH, odnosno Republici Srpskoj i na dan izbora nisu bili ovdje.

Takođe, skeniranjem potpisa, kako saznajemo, ustanovljeno je i da je neko glasao i za osobe koje su umrle, a nalaze se na biračkom spisku. Takvih je do sada otkriveno šest slučajeva u Bijeljini i pet u Banjaluci..

Ono što se već može naslutiti, na samom početku kontrolnog brojanja glasačkih listića, brojne su nepravilnosti pratile ovaj izborni proces i pitanje je da li će ovi izbori, koji su održani 2. oktobra moći biti i verifikovani od strane CIK-a.

(BN Foto:BN)

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here