Naslovna Politika Puca li koalicija SNSD i Ujedinjena Srpska?

Puca li koalicija SNSD i Ujedinjena Srpska?

0

Ujedinjena Srpska je na nedavno Konvenciji u Gradiški predstavila svoje liste, slogan, pečat i program, ali je, bar za sada, izostala podrška SNSD, odnosno mogućim kandidatima za pojedinačne funkcije, Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović.

Jasno je da politička scena u Srpskoj ne miruje, te da doskorašnje iluzije postaju realnost. Sve više se priča o međusobnoj saradnji DNS i SDS, na štetu PDP, čiji je status vidno poljuljan sastancima njenog rukovodstva sa Kristijanom Šmitom. Da li Ujedinjena Srpska ima slične kalkulacije sa nekim strankama, ili ima neke druge ambicije, vrijeme će pokazati, piše portal „InfoDrina“.

Ujedinjena Srpska je prošle godine usvojila zaključke u kojima predlažu svog kandidata za jednu od funkcija. Taj kandidat je predsjednik stranke, Nenad Stevandić, koji je rekao da bi bio siguran kandidat da je geopolitička situacija drugačija. Međutim, još uvijek se nije javno ogradio od te pozicije.

Kako saznaje portal “InfoDrina”, Ujedinjena Srpska nije željela da da blanko podršku SNSD, prije nego što se upozna sa kandidatima i programom. Odgovore na ova pitanja i dileme bi mogli dobiti na sjednici Predsjedništva Ujedinjene Srpske, koja je zakazana 10. jula na Jahorini.

Komentarišući ove navode, predsjednik US, Nenad Stevandić, za Srpskainfo kaže da u Ujedinjenoj Srpskoj odluke donose organi – Predsjedništvo i Glavni odbor, te da se „one ne mogu naručivati ili dogovarati blanko, jer su rezultat širokog konsenzusa“.

– Samo tako imaju smisao i mogu se sprovesti i ostvariti na svakom dijelu Republike Srpske. To se inače zove imati karakter – tvrdi Stevandić.

Izvor: Srpskainfo.com

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: