20.7 C
Banja Luka

Pustila ga u kuću da napuni telefon, a on je opljačkao lupajući joj glavom o pod

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu podiglo je optužnicu protiv Ilije Škave (36) iz Prijedora zbog razbojništva nad 86-godišnjom staricom koju je brutalno pretukao, lupajući joj glavom o pod, nakon čega joj je ukrao oko 1.300 maraka i zlatni nakit!

Zločin se dogodio 6. septembra ove godine u Kuli kod Sokoca. U optužnici se navodi da je Škavo oko 19 časova došao do kuće T.J. (86). Starici je ”složio priču” da mu je prazna baterija na telefonu, pa ga je pustila da uđe u kuću da napuni bateriju…

”Nakon što ga je pustila u kuću, optuženi je zaključao ulazna vrata i uz prijetnju da će je zaklati od starice je tražio da mu preda novac, zlato i oružje. Kako mu nije dala traženo, zadao joj je više udaraca tako što je oborio i njenom glavom udarao od pod. Potom joj je zavezao ruke komadom užeta crne boje, nanijevši joj lake tjelesne povrede u vidu krvnog podliva u predjelu sljepoočnog djela sa desne strane glave, krvni podliv obje ruke, oba ručna zgloba i lica sa desne strane”, navodi se u optužnici.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here